"Θερίζει" η Τροχαία στη Βέροια - Παίρνει και πινακίδες για παράνομη στάθμευση...


"Θερίζει" η Τροχαία στη Βέροια - Παίρνει και πινακίδες για παράνομη στάθμευση...

Πολλές είναι οι αναφορές για βεβαιώσεις παραβάσεων από την Τροχαία της Βέροιας, που όχι μόνο μπαίνει το πρόστιμο των 80 ευρώ για παράνομη στάθμευση, αλλά μετά από μερικές μέρες, ζητείται από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να παραδώσουν τις πινακίδες τους, για 20 μέρες.

Αυτή η, αυστηρή κατά γενική ομολογία, πρακτική της Τροχαίας, από ορισμένους εκλαμβάνεται με αγανάκτηση, καθώς 20 μέρες χωρίς ΙΧ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις τους, ενώ από κάποιους άλλους θεωρείται σωστή, για να γίνει το... πάθημα μάθημα και να αρχίσουν οι οδηγοί να τηρούν τον ΚΟΚ.

Και οι δύο απόψεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, ωστόσο δεν πρέπει να μας διαφεύγει από τη συζήτηση ένα πολύ σημαντικό γεγονός, με δύο παραμέτρους: Η έλλειψη θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της Βέροιας, σε συνάρτηση με το κλείσιμο του προσωρινού υπαίθριου πάρκινγκ κάτω από την Εληά, αλλά και την διακύμανση στην σοβαρότητα των παραβάσεων.

Είναι άλλο να σταθμεύει κάποιος στην Ανοίξεως, που το πολύ - πολύ να εμποδίζει την ταυτόχρονη διέλευση δύο μεγάλων οχημάτων και άλλο να σταθμεύει πάνω σε διαβάσεις, αναπηρικές θέσεις, ράμπες κλπ.

Θα προτείναμε προς την μεν Τροχαία να δείξει την απαραίτητη κατανόηση, τους δε οδηγούς, τον απαραίτητο σεβασμό. Μέχρι να τελειώσει το έργο της ανάπλασης και να υπάρξουν νέες θέσεις στάθμευσης.

Άλλωστε, κανείς σώφρον οδηγός δεν θα ήθελε να παρκάρει παράνομα, αλλά μετά από μία ώρα αναζήτησης για μία θέση, είναι δύσκολο να τους πεις "γύρνα σπίτι και πάρε ταξί".

Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους και ας μην αρχίσουμε οι πολίτες μεταξύ μας να βγάζουμε τα μάτια μας. Και οι οδηγοί και οι πεζοί, οφείλουν να κατανοούν την κατάσταση, αλλά να σέβονται τους άλλους, ενώ η Τροχαία πρέπει να παίζει τον ρόλο του "σοφού" και όχι του "τιμωρού" κατόπιν καταγγελιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.