Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από το Δ. Βέροιας...Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από το Δ. Βέροιας...

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, δημιουργήθηκε το 1972 από τον ΟΗΕ για να ενημερώνει το παγκόσμιο κοινό για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας.

«Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας». Το μήνυμα αυτό επέλεξε ο ΟΗΕ για το 2014, προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» αυτή τη χρονιά, είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Ο Δήμος Βέροιας στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού θα διοργανώσει στην πλατεία δημαρχείου την Τετάρτη 11/06/2014 και ώρα 9:30 εκδήλωση με θέμα «Όλοι μαζί μπορούμε», για τους νεαρούς πολίτες της πόλης μας και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, όπου σε μουσαμά θα αποτυπώσουν την προσωπική τους άποψη με χρώματα για το πώς οραματίζονται την πόλη μας με γνώμονα την κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.