Βέροια: Το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο...

Βέροια: Το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο...

Σημαντική θέση θα έχει το ποδήλατο στον Δήμο Βέροιας, μετά την εκπόνηση της νέας κυκλοφοριακής μελέτης, όπως επισημαίνει αναφέρουν οι πληροφορίες, αλλά και όπως επισημαίνει με δελτίο Τύπου το "Ανθρώπινο Δυναμικό".

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης (9/10) εκπρόσωποι της κίνησης συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Άρη Λαζαρίδη και τον συγκοινωνιολόγο Ευάγγελο Καρεκλά, που είναι επικεφαλής της ομάδας που εκπονεί την κυκλοφοριακή μελέτη της Βέροιας, όπου κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με την ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της Βέροιας και σχολίασαν μια σειρά άλλων ζητημάτων.

Οι προτάσεις - επισημάνσεις του ΑΝ.ΔΥ. αναφέρουν:

- Δημιουργία ενός ποδηλατόδρομου, ως κεντρικού άξονα διέλευσης των ποδηλάτων, που θα ενώνει το κέντρο της Βέροιας με τη λίμνη του Αλιάκμονα, όπως χαράχθηκε κι ακολουθήθηκε επί δύο χρόνια την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.
Συγκεκριμένα η πρόταση προβλέπει ως αφετηρία την πλατεία Ωρολογίου, περιλαμβάνει την οδό Μητροπόλεως μετά τη μονοδρόμηση της σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την οδό Ελιάς, τμήμα της  Ανοίξεως και την οδό Πιερίων μέχρι την έξοδο από την πόλη. Από εκεί θα συνεχίσει από την υφιστάμενη ποδηλατολωρίδα η οποία θα μετατραπεί σε ποδηλατόδρομο, και μέσω του χωριού Άμμος θα καταλήγει στην λίμνη του Αλιάκμονα, όπου ήδη έχει καταστεί χώρος ψυχαγωγίας πολλών συνδημοτών μας κάθε ηλικίας.  

- Τοποθέτηση 200 θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων στην πλατεία Ωρολογίου – Δημαρχείου και στους πεζοδρόμους (ο Άρης Λαζαρίδη υποσχέθηκε για άμεση τοποθέτηση παρκιέρας 10 θέσεων συμβολικά μπροστά στο Δημαρχείο). 

- Τέθηκε προς συζήτηση το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο ποδηλατόδρομος έως τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, συνδέοντας τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους συνδημότες μας, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του Δήμου μας (στον οποίο έχει ενταχθεί πλέον ως τοπική κοινότητα και η Βεργίνα), να απολαύσουν μια εναλλακτική εμπειρία ψυχαγωγίας.

- Τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στον πεζό, στον ποδηλάτη, στο αναπηρικό ή παιδικό καροτσάκι, στους μαθητές και τη νεολαία μας, έναντι του κατακλυσμού του κέντρου από αυτοκίνητα, ελλείψει περιφερειακών υποδομών.

- Τέλος εκφράστηκε η ικανοποίηση από το ΑΝΔΥ της έστω καθυστερημένης άδειας χωροθέτησης χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων κάτω από την Ελιά και την οδού Στρατού, που είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τον κ. Λαζαρίδη κατά την έναρξη των εργασιών της αστικής ανάπλασης, ο οποίος χώρος στάθμευσης αναμένεται να εκτονώσει το έντονο πρόβλημα στάθμευσης των περιοίκων, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το αστικό τοπίο και διευκολύνοντας την κίνηση των οδηγών με την απομάκρυνση εκατοντάδων αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.