Τα λείψανα του Αγ. Λουκά του Ιατρού από την Παναγία Δοβρά στην Κύπρο



 Από τις 14 μέχρι και τις 18 Ιουλίου 2022 ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε την κωμόπολη της Κυπερούντος (Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού) μεταφέροντας και ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του ιατρού και θαυματουργού, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και της Ενορίας. 


Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε παλλαϊκή υποδοχή των ιερών Λειψάνων στην πλατεία της Κυπερούντος και ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου όπου τελέστηκε αργυπνία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.


Το Σάββατο 16 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός τον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Κυπερούντος, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Μετά το τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία των ιερών λειψάνων πέριξ του Ναού και αμέσως μετά μουσική εκδήλωση με χορευτικά συγκροτήματα στην κεντρική πλατεία της Κυπερούντος.


Την Κυριακή 17 Ιουλίου το πρωί, εορτή της Αγίας Μαρίνης, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, συλλειτουγούντος του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.







Πηγή : inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.