Ο Κ. Ρίζος για το περιστατικό στο Δ.Σ. της ΚΕΠΑ μεταξύ Αλ. Τσαχουρίδη και Ντίνας Παπαδοπούλου Δήλωση του προέδρου της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας:


Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!


Στις 20 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση Διοικητικού συμβουλίου στην ΚΕΠΑ στο οποίο προεδρεύω  εδώ και 8 μήνες. Μέλη μεταξύ των άλλων στο συμβούλιο είναι η κυρία Παπαδοπούλου Κωνσταντία και ο κύριος Τσαχουρίδης Αλέξανδρος. 


Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η συνδιοργάνωση για τη συναυλία με τη Γλυκερία από την  ΚΕΠΑ  και του Σύλλογο  Μικρασιατών. Κι ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε  ομαλά, η κυρία Παπαδοπούλου άρχισε  να διακόπτει  συνεχώς με παρεμβάσεις της οι οποίες ως στόχο είχαν να πλήξουν το πρόσωπό μου και το αξιόπιστο της συνεννόησης που είχα κάνει πριν από μέρες -παρουσία της υπηρεσίας προγραμματισμού-, με την πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών  για την εν λόγω συνδιοργάνωση. Παράλληλα  προσπάθησε με έντονα επικριτικό  εις βάρος μου ύφος να δικαιολογήσει  κωλυσιεργία της υπηρεσίας προγραμματισμού για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Το φαινόμενο της προσβλητικής εις βάρος μου συμπεριφοράς της κυρίας Παπαδοπούλου έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν και κατά την διάρκεια της των 8 μηνών προεδρίας μου και κατά τη διάρκεια των προηγουμένων δυο ετών όπου ήμουν αντιπρόεδρος στο ίδιο συμβούλιο. 


Παράλληλα κατηγορήθηκα επανειλημμένως από την ίδια κυρία ότι καταστρατηγώ  τον κανονισμό λειτουργίας της  ΚΕΠΑ με το να προτείνω στο συμβούλιο  καλλιτεχνικές  δράσεις (κάτι που κατά την άποψή της δεν δικαιούμαι να κάνω) που υπερψηφίζονται από το συμβούλιο και  η υπηρεσία καλείται να τις  διευθετήσει. Επομένως πολλές φορές,  σε συνεδριάσεις του ΔΣ της ΚΕΠΑ το κλίμα ήταν φορτισμένο εξ αιτίας της  ιδιαίτερα  προσβλητικής συμπεριφοράς της κυρίας Παπαδοπούλου.  Από την άλλη μεριά η ως τώρα συμπεριφορά του κυρίου Τσαχουρίδη στο συμβούλιο χαρακτηρίζεται από ευγένεια, πραότητα και νηφαλιότητα . Στην επίμαχη συζήτηση η έκρηξη του κυρίου Τσαχουρίδη  χωρίς ίχνος σεξιστικού περιεχομένου ήταν αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης  ιδιαίτερης συμπεριφοράς  της κυρίας Παπαδοπούλου, από  αγανάκτηση λόγω της ενοχλητικής παρέμβασης που έκανε η κυρία για πολλοστή φορά και αφού πρώτα της ζήτησα πολλές φορές να σταματήσει. 


Φυσικά δεν επικροτώ τέτοιου είδους εκρήξεις αγανάκτησης από κανένα και προς κανένα. Γνωρίζω από την πρώτη στιγμή ότι ο κύριος Τσαχουρίδης  μετά το  συμβάν, επικοινώνησε με την κυρία Παπαδοπούλου και δόθηκαν  εξηγήσεις  και  από τους δυο συναδέλφους για τη συμπεριφορά τους.  Ήταν μια στιγμιαία έκφραση αγανάκτησης απέναντι στην επανειλημμένως  προβληματικά συμπεριφορά της κυρίας Παπαδοπούλου μέσα στο συμβούλιο. Λυπούμαι ιδιαίτερα όταν συνειδητοποιώ ότι ενώ  έχουν γίνει τόσοι αγώνες για την ισότητα των δυο φύλων, να συμβαίνει  γυναίκες να υποβαθμίζουν με τη συμπεριφορά τους  αυτή την υπέρτατη αξία και να δίνουν τροφή στον τύπο αλλά και σε πολιτικές παρατάξεις  για τη δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος  θεσμικών παραγόντων. 


Επί τέλους, κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στη θέση τους. Αν υπάρχει κάποια απορία, διατίθεμαι να βάλω  κι άλλα πράγματα στη θέση τους σε ότι έχει σχέση με την ΚΕΠΑ. Λειτουργώ  στον φορέα αφιλοκερδώς με ειλικρίνεια, διαφάνεια  και ανιδιοτέλεια. Κάποιους κυρίους και κάποιες  κυρίες  όλα αυτά τους ενοχλούν. Γιατί ;


Ρίζος Κων/νος

Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας


Πηγή : inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.