Τι προβλέπει το σχέδιο για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τι προβλέπει το σχέδιο για το πετρέλαιο θέρμανσης...

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης είναι έτοιμο και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση περιμένει την τελική έγκριση της τρόικας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αν και όλα είναι υπό την αίρεση των δανειστών, η ελληνική πλευρά θα προτείνει ένα διπλό μέτρο για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου με τρόπο ώστε να μην μειωθούν και τα έσοδα και να επιτευχθεί η έγκριση από την τρόικα.

Το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 15%.  Να πέσει δηλαδή κατά περίπου 50 ευρώ ο κάθε τόνος πετρελαίου, αφού θα πέσει και ο φόρος από τα 330 στα 280 ευρώ.
Παράλληλα η κυβέρνηση προτείνει αύξηση του βοηθήματος από τα 28 λεπτά στα 33 για κάθε λίτρο πετρελαίου.

Με τον τρόπο αυτό, με τη μείωση δηλαδή του φόρου κατά περίπου 4 λεπτά στο λίτρο και την αύξηση του επιδόματος η τιμή για όσους δικαιούνται το επίδομα μπορεί να φτάσει στα επίπεδα του 2012, δηλαδή κοντά στα 91 με 92 λεπτά το λίτρο.

Παράλληλα και για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν πετρέλαιο μελετάται να δοθεί μια προκαταβολή της τάξης του 25% στους δικαιούχους ώστε να πάρουν μια ανάσα και να μπορέσουν να κάνουν παραγγελίες.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.