Σοβαρές καταγγελίες για αποσπάσεις εκπαιδευτικών με υπουργικά... σκονάκια

Ενώ όλη η χώρα στενάζει από τις Κυβερνητικές πολιτικές λιτότητας και στο Υπουργείο Παιδείας "οραματίζονται" αλλαγές, επιστολή - κόλαφο κοινοποιεί ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) Δημήτρης Μπράτης, που καταγγέλλει ωμή παρέμβαση του Υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου στην διαδικασία, χωρίς την προβλεπόμενη γνωμοδότηση του ΚΥΣΠΕ και της τήρησης των άλλων νόμιμων διαδικασιών.

Διαβάστε την καταγγελία, που απευθύνεται προς τον πρόεδρο του Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Κύριε Πρόεδρε του ΚΥΣΠΕ, 

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την εξέταση των αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της εκπαίδευσης.
Παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες με ανακοινώσεις και επιστολές μου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισήμαινα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα σχολεία και στους συναδέλφους, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην εξέταση των αιτήσεων απόσπασης, απολύτως τίποτε δεν έγινε ως τώρα.

Ενώ το ΚΥΣΠΕ , με απόφασή σας, συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να εξετάσει τις αποσπάσεις με βάση τα λειτουργικά κενά πληροφορήθηκα ότι με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου απεστάλησαν στις Δ/νσεις Π.Ε. ονόματα αποσπασμένων εκπαιδευτικών χωρίς να έχει γνωμοδοτήσει το ΚΥΣΠΕ και χωρίς να έχουν υπογραφεί οι σχετικές καταστάσεις. Η ενέργεια αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη αφού το Π.Δ. 1/2003 προβλέπει γνωμοδότηση του ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Ως αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών αρνούμαι να νομιμοποιήσω με τη συμμετοχή μου προειλημμένες και παράνομες αποφάσεις.

Ως εκπαιδευτικός αλλά και ως άνθρωπος ζητώ, επιτέλους, να σταματήσουν "τα παιχνίδια" σε βάρος χιλιάδων συναδέλφων μου και των οικογενειών τους και να επιδειχθεί, έστω και την τελευταία στιγμή , τουλάχιστον, η ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του θέματος, καθώς και η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

Ζητώ, για άλλη μια φορά, την άμεση εξέταση των αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , όλων των ειδικοτήτων, με βάση τα λειτουργικά κενά.

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης

(περισσότερα σχετικά: mpratis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.