Βέροια: "Γιάννης Αγιάννης" ή κλεπτομανής;

Μία 52χρονη συνέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας (2/9) αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βέροιας, η οποία επιχείρησε να πάρει προϊόντα από σούπερ μάρκετ, συνολικής αξίας 30 ευρώ, αλλά έγινε αντιληπτή από τον υπεύθυνο του καταστήματος και, αφού δεν δέχτηκε να πληρώσει, κλήθηκε η αστυνομία.

Το είδος των προϊόντων που αφαίρεσε η 52χρονη (τρόφιμα) και το ποσό (30 ευρώ) μπορεί να προκαλεί σκέψεις ότι ίσως πρόκειται για το φαινόμενο "Γιάννη Αγιάννη", ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι έτσι.

Γενικότερα, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο κλοπής προϊόντων από διάφορα καταστήματα, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους εμπόρους. 

Από τη μία, είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν πραγματικές δυσκολίες και προτιμούν να οδηγηθούν στην παρανομία, παρά να απευθυνθούν σε κάποιον φορέα πρόνοιας (πχ συσσίτια, κοινωνικό παντοπωλείο κλπ), έστω με τον φόβο να έχουν μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.
Από την άλλη, αυτοί που κατά συνήθεια ή κατ' επάγγελμα βάζουν χέρι στα προϊόντα, πλέον με το πρόσχημα της κρίσης προσπαθούν να καλύψουν τις δράσεις τους με το πέπλο της... ανάγκης.

Δυστυχώς, φαινόμενα των καιρών, που είναι δυσοίωνη η εξέλιξή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.