Πληροφορικοί: "Χάθηκε η ευκαιρία για επένδυση στο μέλλον της νέας γενιάς"

Από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την Τρίτη το βράδυ χάθηκε μια χρυσή αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα εν µέσω κρίσης να επενδύσει στην Πληροφορική Παιδεία και στο μέλλον της νέας γενιάς. Αν και έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα µε την αναγνώριση της Επιστήμης των Υπολογιστών και την εισαγωγή αντίστοιχου μαθήματος στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, ωστόσο καταργήθηκε το Πανελληνίως εξεταζόμενο μάθημα για την πρόσβαση των υποψηφίων στα δεκάδες τµήµατα Πληροφορικής Α.Ε.Ι./Α.Τ.Ε.Ι. 

Μια απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε τη βούληση Κοµµάτων, Βουλευτών, Προέδρων Τµημάτων, Πανεπιστηµιακών Καθηγητών, Σχολικών Συμβούλων και Επιστηµονικών Ενώσεων Πληροφορικής. Θεωρούµε ότι συντεχνίες και οικονομικά συµφέροντα απέτρεψαν την τελευταία στιγμή την απαιτούµενη ρύθµιση στο Σχέδιο Νόµου, που ψηφίστηκε από το Β θερινό τµήµα της ολοµέλειας της Βουλής.

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. θα συνεχίσει τον αγώνα για να αλλάξουν τα σχετικά άρθρα µέχρι την εφαρμογή του νέου συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθµια εκπαίδευση. Καλούµε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αντιληφθεί το στρατηγικό λάθος της και να επανορθώσει µε την κατάθεση τροπολογίας σε επόμενο Νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, διαχωρίζοντας το «Ε.Π.Ε. Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών» και εισάγοντας το μάθηµα «Βασικές Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ» στις Πανελλήνιες εξετάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.