Στο σκαμνί οι "Ρομπέν της ΔΕΗ"

Σε δίκη παραπέμπεται ο Νίκος Ασλάνογλου, γνωστός για διάφορες δράσεις ακτιβισμού στην Ημαθία και όχι μόνο, και ο άνεργος Νίκος Γκάλαβος, από τον οποίο ξεκίνησε το κίνημα που, στο InVeria.gr, ονομάσαμε "Οι Ρομπέν της ΔΕΗ".  Η  δίκη των δύο θα γίνει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 στη Βέροια. 

Το κατηγορητήριο είναι το παρακάτω:

Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι στη Βέροια, στις 29-09-2011:

Α) Ο 1ος κατηγορούμενος (Δημήτριος ΓΚΑΛΑΒΟΣ) με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος αφαίρεσε ξένο (ολικά) κινητό πράγμα από κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, θεωρείται δε κινητό πράγμα η ηλεκτρική ενέργεια, ειδικότερα ο παραπάνω κατηγορούμενος συνέδεσε την παροχή του με την χρήση καλωδίων οπότε γινόταν κατανάλωση ηλ. Ρεύματος στο με αριθμό παροχής 26054456-01 μετρητή με συμβαλλόμενο τον ίδιο, η οποία (παροχή) είχε διακοπή λόγω χρέους, η δε ηλεκτρική ενέργεια που κλάπηκε εκτιμάται συνολικά στο πόσο των 1000€.

Β) Ο 2ος κατηγορούμενος (Νικόλαος ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ) παρέσχε με πρόθεση σε άλλους συνδρομή κατά την τέλεση της άδικης πράξης που διέπραξαν και συγκεκριμένα στον ανωτέρω τόπο και χρόνο παρείχε βοήθεια στην υπό στοιχείο Α τέλεση της παράνομης πράξης.

Για παράβαση των άρθρων 1, 14, 26s1, 27, 45, 51, 53, 57, 61, 63, 79, 98 και 372s1 Π.Κ.

Μάρτυρες
Κων/νος Σουλιώτης του Αλεξάνδρου

Βέροια 15-2-2013
Η Εισαγγελέας
Αλεξάνδρα Χολέβα
Εισαγγελέας Πρωτοδικών


Στο πλευρό των κατηγορουμένων θα είναι μέλη του "Κίνημα Δεν Πληρώνω", τα οποία θα παραστούν στη δίκη και θα διαδηλώσουν κατά την δίωξης των δύο, αλλά και κατά των πρακτικών της ΔΕΗ, ενώ κάποιοι από αυτούς θα παραστούν και ως μάρτυρες υπεράσπισης, όπως ο Βασίλης Παπαδόπουλος, γνωστό μέλος του Κινήματος.

Πατήστε για μεγέθυνση


Πληροφορίες από epitropesdiodiastop.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.