Στην Κέρκυρα για τους εορτασμούς προς τιμήν θαύματος του Αγ. Σπυρίδωνα ο Μητροπολίτης Βεροίας Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022, άρχισαν στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος με το οποίο έσωσε την Κέρκυρα στις 11 Αυγούστου του 1716 από την πολιορκία των Τούρκων.


Στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του προστάτου της Κερκύρας Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος και ομιλούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, στον οποίο συμμμετείχαν οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους. 


Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν το πρωί της Πέμπτης 11ης Αυγούστου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την πάνδημη Ιερά Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Θαυμαυτουργού Αγίου Σπυρίδωνος.
Πηγή : inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.