Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στις όχθες του Τριποτάμου Από το Σύλλογο "Φίλοι Τριποτάμου Βέροιας": "Οι άνθρωποι προστατεύουν αυτό που αγαπούν, αγαπούν αυτό που καταλαβαίνουν, καταλαβαίνουν αυτό που διδάσκονται" σύμφωνα με τον Ζακ Υβ Κουστώ, ένα απόφθεγμα που βρίσκεται στην καρδιά του Περιβαλλοντικού Γραμματισμού (Environmental Literacy). 


Ένα "βοτσαλάκι" προς αυτή την κατεύθυνση τοποθέτησε την Τετάρτη 01/06/2022, ο Σύλλογος "Φίλοι του ποταμού Τριπόταμου Βέροιας" σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας. 


Πληροφοριακές πινακίδες σχετικά με την πανίδα και τη χλωρίδα του ποταμού Τριπόταμου, καθώς και της παρόχθιας ζώνης του, τοποθετήθηκαν κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού, από τη γέφυρα της Χάβρας μέχρι και τη γέφυρα του παζαριού, καθώς και στον παραποταμο Μαυρονέρι στο ύψος του χωριού Τριπόταμος. 


Υπεύθυνη για την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια των πινακίδων είναι η κ. Μαρία Χειμωνοπούλου, Υδροβιολόγος, πρόεδρος του συλλόγου. 

Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τον αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο Βασίλη για την αποδοχή και τη στήριξη της σχετικής πρότασης, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Βέροιας που βοήθησαν στην τοποθέτηση των πινακίδων.Πηγή : inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.