Ο Μητροπολίτης, η βράβευση και η προεκλογική περίοδος

Ο Μητροπολίτης, η βράβευση και η προεκλογική περίοδος...

Είναι γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων, από την ημέρα που ενθρονίστηκε, το καλοκαίρι του 1994, στη Μητρόπολη Βεροίας, μέχρι και σήμερα, πρόσφερε πολλά, είτε σε πνευματικό ή σε κοινωνικό επίπεδο. 
Ωστόσο, από αυτό το γεγονός μέχρι το εάν πρέπει να τιμηθεί και πως, οι απόψεις διίστανται...

Πρόταση της Δημάρχου Βέροιας ήταν να τιμηθεί, με την απονομή του «μεταλλίου τιμής και εποποιίας της πόλης  των Βεροιέων», "για την  εξαιρετική προσφορά του  στα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη, την  προβολή και την υποστήριξη θεσμικών δομών της πόλης". 

Ο Αργύρης Γκαμπέσης το πήγε ακόμη παραπέρα, τονίζοντας πως για την προσφορά του Μητροπολίτη αξίζει μία ειδική τελετή, αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτόν...

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Μωυσιάδης, σημείωσε πως είναι είναι αυτονόητη η αναγνώριση της προσφοράς του Μητροπολίτη, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι μία τέτοια κίνηση δεν έχει καμία ουσία.

Και, κάπου μέσα σε όλες τις απόψεις, οι αιχμές για... προεκλογικούς λόγους από τον Αργύρη Γκαμπέση προς την Δήμαρχο...

Πάντως, αν ήθελαν να έχει και ένα συμβολισμό η τιμητική διάκριση, καλύτερο θα ήταν να βραβέυσουν τον Μητροπολίτη του χρόνου, καθώς συμπληρώνει 20 χρόνια αρχιερατείας στην Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας...

"Αλλά, οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2014 και ο Οκτώβριος έπεται", σχολίασαν κάποιοι...

Για την ιστορία, προκρίθηκε η πρόταση της Δημάρχου, ενώ ο Αργύρης Γκαμπέσης απέσυρε την πρότασή του, όταν η Δήμαρχος του ανέφερε πως ο Μητροπολίτης όχι μόνο δεν θα δεχόταν εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτόν, αλλά με δυσκολία δέχτηκε και τον συγκεκριμένο τρόπο απόδοσης τιμής (μετά την δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου, στον Άγιο Αντώνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.