Έλληνες: Ο λαός των εθισμένων ατόμων σε αδελφικό αίμα

Σε επικίνδυνα μονοπάτια οδεύει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, από την στιγμή που η κρίση που δημιούργησαν οι κυβερνώντες των τελευταίων ετών οδήγησε τον λαό από την επίπλαστη ευημερία, στην πραγματική μιζέρια. Ένα από τα αναπόφευκτα, δυστυχώς, παρελκόμενα, είναι ο εκφασισμός της κοινωνίας, η αναζωπύρωση ηλίθιων παθών του παρελθόντος, η αναβίωση εχθροτήτων και η καταστροφική πόλωση.

Αποκορύφωμα αυτής της εμφύλιας διαμάχης, είναι ο θάνατος ενός 34χρονου το βράδυ της Τρίτης στο Κερατσίνι, του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός έπειτα από δύο μαχαιριές από άτομο που - κατά δήλωσή του ίδιου και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής - είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής, της συμμορίας, όπως αποκαλείται όλο και από περισσότερους Έλληνες, που πείθονται μέρα με τη μέρα για τις προθέσεις και τους σκοπούς της.

Το θέμα - όπως όλα δείχνουν - έχει πολιτικές διαστάσεις, αλλά πρωτίστως έχει ανθρώπινες. Και αυτό που συμπεραίνω από τις μέχρι τώρα συζητήσεις και σχολιασμούς, είναι πως - πέρα από την παντελή έλλειψη δημοκρατικότητας - υπάρχει και έλλειψη ανθρωπιάς σε πολλούς από αυτούς που δηλώνουν οπαδοί της νεοναζιστικής ομάδας.

Στο άκουσμα της είδησης ότι ένα άτομο πέθανε, εξετάζουν το ποιος ήταν, τι πολιτικές πεποιθήσεις είχε, ποιος τον σκότωσε και τι αυτός ο φονιάς πρεσβεύει...

Και όταν μαθαίνουν πως αυτός που σκοτώθηκε ήταν αριστερός και ο φονιάς ακροδεξιός, υποστηρίζουν πως "δεν ξέρουμε αν έγινε έτσι, αλλά στο κάτω - κάτω, οι αριστεροί δεν είναι και αυτοί παναγίτσες".

Αντί να στραφούν όλοι οι πλανεμένοι οπαδοί του νεοναζιστικού μορφώματος της πλάκας κατά του ίδιου τους του εαυτού, αντί να ξυπνήσουν από την αποχαύνωση, ψάχνουν ακόμη και τώρα δικαιολογίες και... άλλοθι για το φονικό ενός ανθρώπου. Τι παραπάνω χρειάζεται για να ξυπνήσουν;

Ανεξάρτητα από το γεγονός αν ήταν μέλος της ΧΑ ή δεν ήταν, ο φονιάς πήρε θάρρος (εξετάζεται και το αν πήρε εντολές) και βγήκε στον δρόμο διψώντας για αίμα, ακούγοντας μια ρητορική, αυτή της μισαλλοδοξίας. Συνεπώς, είτε φυσικός, είτε ηθικός αυτουργός, μόνο ένοχη μπορεί να χαρακτηριστεί η ναζιστική προπαγάνδα.

Ό,τι και να πει κανείς παραπάνω επί του θέματος, αν με τα προηγούμενα δεν έχει καλυφθεί το σκεπτικό μας, είναι περιττό... Ας ελπίσουμε μόνο το αίμα που θα χυθεί το επόμενο διάστημα, να μην είναι πολύ. Γιατί, αίμα θα χυθεί, είτε από πώρωση, είτε από εκδίκηση, αίμα θα χυθεί. Γιατί οι Έλληνες είναι τόσο ηλίθιος λαός, που είναι εθισμένος στο αδελφικό αίμα. Έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, επιβεβαιώνεται στο παρόν, θα φανεί και στο μέλλον.

Ποιος φταίει; Ίσως είναι κληρονομικό, μέσα από τον κώδικα του DNA μας. Ίσως είναι επίκτητο. Ίσως είναι και τα δύο, αλλά δεν φταίει για την εκδήλωση του φαινομένου κανένας άλλος παρά εμείς οι ίδιοι, ο καθένας ξεχωριστά, που επιτρέπει στον εαυτό του να γίνεται ζώο ή να ζει με ζώα, θεωρώντας - παρά ταύτα - πως προέρχεται από το "χρυσό γένος" και κατέχει αναλλοίωτη την απόλυτη αλήθεια...

Μακάρι να πέσουμε 100% έξω...

(Η φωτογραφία είναι από τα "Δεκεμβριανά" του 1944...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.