Τι είπαν εκπρόσωποι κομμάτων - φορέων στη συνεδρίαση Δ.Σ. Βέροιας για τον φασισμό

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για τον φασισμό (20/9), κλήθηκαν και έλαβαν μέρος εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων, ενώ αλγεινή αίσθηση προκάλεσε η απουσία της ΝΟΔΕ Ημαθίας και της Ν.Ε. ΚΚΕ Ημαθίας. Όπως συμφώνησαν οι συμμετέχοντες, θα οριστεί επιτροπή προκειμένου να διοργανώσει συλλαλητήριο, με την συμμετοχή όλων των φορέων που το επιθυμούν, κατά του φασισμού. 

Δείτε σημεία από τοποθετήσεις που έγιναν την Παρασκευή (20/9):

Δημήτρης Χαμπίδης - ΣΥΡΙΖΑ
Να έχουμε το θάρρος και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες / Χρόνια χύνεται αίμα αλλά ήταν αίμα αλλοδαπών / Επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε τόσα χρόνια ότι στην Κυβέρνηση κάνει κουμάντο η ακροδεξιά / Ανοχή της αστυνομίας, καθώς η δολοφονία έγινε παρουσία της αστυνομίας.

Μιχαηλίδης ΠΑΣΟΚ
Τα θλιβερά γεγονότα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης / Είναι λυπηρό η κοινωνία να σέρνεται πίσω από αυτές τις πράξεις / Έγκλημα κατά ανθρωπότητας, κοινωνίας, πολιτικής / Η σταγόνα δημιούργησε το ποτάμι που έριξε τις μάσκες / Στην τοπική κοινωνία υπάρχουν τα φασιστικά, αναρχικά, ναζιστικά στοιχεία που δεν επιτρέπουν την λειτουργία της / Να ψηφιστεί άμεσα το αντιρατσιστικο νομοσχέδιο και νομοσχέδιο που να αντιμετωπίζει δραστικά τα φαινόμενα αυτά

Κώστας Γιοβαννόπουλος - ΑΝ.ΕΛ.
Είμαι έτοιμος να συμφωνήσω με όλους, να κατεβάσω τις κομματικές σημαίες προς τον κοινό σκοπό / Δεν μπορώ να πηγαίνω στη βουλή περνώντας πάνω από πτώματα... / Είναι πέραν του αυτονόητου ότι πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το μόρφωμα. Κυκλοφορούν λόχοι στην Αθήνα... / Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πείσουμε τον κόσμο που είναι άπελπις και νομίζω ότι έτσι τιμωρούν το σύστημα.

Πέτρος Τσαπαρόπουλος - ΔΗΜ.ΑΡ.
Θετικό που συμμετέχουν φορείς, όπως η εκκλησία / Να γίνει κεντρική εκδήλωση μαζί με όλους, με τους φορείς και την εκκλησία μπροστά.

Γιώργος Αρβανίτης - πρόεδρος ΟΕΣΓΚ
Καταγγέλουμε ότι το δηλητήριο του φασισμού έχει μπει σε σχολεία / αντιστέκονται τα παιδιά μας.

Νίκος Πατσιαβούρας - πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου
Πολιτικό μάρκεντιγκ για να μας αποπροσανατολίσει τα γεγονότα / Να μην πέσουμε στο λάθος να ξεχάσουμε τα πραγματικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.