Ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά από το Ίδρυμα Νιάρχος

Ανταποκρινόμενο στις συνεχείς πρόσφατες εκκλήσεις του κοινού για βοήθεια, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε 3.555 παιδιά σε όλη την επικράτεια, να εγγραφούν σε βρεφικούς, νηπιακούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε σήμερα μία νέα δωρεά, συνολικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δωρεά θα επιτρέψει σε 3.555 παιδιά, τα οποία δεν καλύπτονται από την πρόσφατη πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ, να εγγραφούν στους σταθμούς όλης της χώρας, δίνοντας μία ανάσα στους εργαζόμενους γονείς τους που συχνά μαστίζονται από την κρίση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες την πρόθεσή του να καλύψει την εγγραφή όλων των βρεφών και νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την επικράτεια για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, λάβαμε πληθώρα μηνυμάτων από γονείς, οι οποίοι μας ενημέρωναν για το γεγονός ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να καλύψει ένα σημαντικό αριθμό επιπλέον παιδιών που επιθυμούν και δικαιούνται εγγραφής, ζητώντας περαιτέρω τη συνδρομή του Ιδρύματος στην κάλυψη αυτών. Σε συνέχεια επικοινωνίας μας με το Υπουργείο Εσωτερικών, επιβεβαιώθηκε αυτή η ανάγκη.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε χαρούμενοι αλλά και τυχεροί που η γενναιοδωρία του Ιδρυτή μας, Σταύρου Νιάρχου, μας επιτρέπει, για μια ακόμα φορά, να βοηθήσουμε σε ένα κρίσιμο θέμα, δίνοντας το παρών εκεί όπου η παρουσία μας κρίνεται αναγκαία. Ευχόμαστε ότι η απόφασή μας θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες».

Η δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2015) πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, να διαθέσει 100.000.000 €, επιπλέον των υπόλοιπων και συνεχιζόμενων δράσεών του στην Ελλάδα και παγκόσμια, με σκοπό την παροχή ανακούφισης για την αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης. Είναι, δε, συνέχεια της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2012, όταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενίσχυσε και πάλι, με άλλα €4,5 εκατομμύρια, τους δημόσιους και δημοτικούς βρεφικούς, νηπιακούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας, προκειμένου να μπορέσουν να εγγραφούν τότε σε αυτούς επιπλέον 3.000 βρέφη και νήπια, τα οποία, χωρίς τη δωρεά, θα έμεναν και πάλι εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.snf.org (ιστοσελίδα του Ιδρύματος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.