Η Φρόσω Καρασαρλίδου για την διακοπή παραλαβών συμπύρηνων «Katerina» από τις κονσερβοποιείες



 Δ.Τ. της Φρόσως Καρασαρλίδου για τη διακοπή παραλαβών συμπύρηνων «Katerina» από τις κονσερβοποιείες.


"Με ανακοίνωσή μου στις 7 Ιουλίου, μετά από συναντήσεις με τη διευθύντρια  του καταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια  και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, καλούσα την Κυβέρνηση άμεσα να στελεχώσει τον ΕΛΓΑ με προσωπικό και τάμπλετ για την έγκαιρη καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.


Επίσης ζητούσα άμεση προκαταβολή της τάξης του 50%, επιστροφή του ΦΠΑ του αγροτικού πετρελαίου και επιδότηση του υπέρογκα αυξημένου κόστους παραγωγής. Ο αγροτικός κόσμος, και ιδιαίτερα οι ροδακινοπαραγωγοί, για μια ακόμη χρονιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.


Η Κυβέρνηση, θεωρώντας δεσμευτικές τις εξαγγελίες της ΕΚΕ για τιμές βάσης του συμπύρηνου στα 33-35 λεπτά το κιλό, δεν προχώρησε σε οποιοδήποτε μέτρο στήριξης των αγροτών μέχρι τώρα. Επιπλέον,  στα μέσα της περιόδου συγκομιδής οι βιομηχανίες κομπόστας αποφάσισαν τη διακοπή παραλαβής των συμπύρηνων της ποικιλίας «Katerina» διοχετεύοντάς τα στη βιομηχανία χυμού με πολύ χαμηλότερες τιμές για τον παραγωγό. 


Αυτό αποτελεί αθέμιτη πρακτική, αφού αποφασίστηκε από τις κονσερβοποιείες, παρά τις εξαγγελίες για τιμές βάσης.


Δυστυχώς για άλλη μα φορά πλήττεται ο αγρότης, αφού οδηγείται σε πώληση των προϊόντων του σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν έχει καταλάβει αυτή η Κυβέρνηση πως αν δεν στηριχτεί άμεσα ο πρωτογενής τομέας θα εξαφανιστεί."


Πηγή : inveria.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.