Φρ. Καρασαρλίδου: Ανίκανη η κυβέρνηση να προστατεύσει το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών Δήλωση της πρ. βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Φρόσως Καρασαρλίδου: Κατά τη σημερινή επίσκεψή μου (σ.σ. 3/8/2022) στις συνεταιριστικές βιομηχανίες ΑΛ.Μ.ΜΕ και VENUS ενημερώθηκα ότι, ένα μήνα μετά την έναρξη της συγκομιδής των συμπυρήνων ροδάκινων, η Βιομηχανία μεταποίησης, έρχεται να αθετήσει την υπόσχεση και δέσμευσή της για πληρωμή του ροδάκινου από 0,33 – 0,35 ευρώ το κιλό και προσπαθεί να επιβάλει με μονοπωλιακή λογική, μεθοδεύσεις οι οποίες οδηγούν σε τιμή πολύ κάτω των 0,30 ευρώ το κιλό. 


Σταματά λοιπόν την απορρόφηση των ροδάκινων με διάφορες δικαιολογίες και θέτει περιορισμούς που έχουν σαν μοναδικό σκοπό την εκβιαστική μεσοσταθμική μείωση της τιμή των παραγωγών με διάφορα εμπορικά τρυκ. 


Η ανήθικη αυτή πρακτική και η επίδειξη ισχύος και δύναμης στους αδύναμους να αντιδράσουν αγρότες, έχει σαν στόχο να αυξήσει τα υπερκέρδη που ήδη σχημάτισαν από την περσινή χρονιά και μάλιστα τώρα, σε μια χρονική στιγμή, που το κόστος παραγωγής των αγροτών έχει πολλαπλασιαστεί σε υπέρμετρο βαθμό και δεν καλύπτεται ούτε από τις αρχικά εξαγγελθείσες τιμές των 0,33- 0,35 ευρώ το κιλό.


Μπροστά σε όλη αυτή την ανάλγητη και ανήθικη εμπορική πρακτική των Βιομηχάνων σε βάρος των αγροτών , η Κυβέρνηση κάθεται απαθής και την ανέχεται χωρίς να παρεμβαίνει . Και μάλιστα η οργή του παραγωγικού κόσμου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη , όταν αντιλαμβάνεται ότι αυτοί από τους οποίους εξαρτάται η επιβίωση των οικογενειών τους, οι Έλληνες Βιομήχανοι, πρόσφεραν εφέτος φτηνότερα το προϊόν της κομπόστας στην Διεθνή Αγορά, αυξάνοντας έτσι την κερδοφορία των ξένων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ και οδηγώντας στην καταστροφή τον Έλληνα αγρότη.


Γιατί λοιπόν η βιομηχανία πουλά φέτος πιο φτηνά σε σχέση με πέρσι;

Γιατί την λάθος εμπορική της πρακτική να την πληρώσει ο παραγωγός;


Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση, οι τοπικοί βουλευτές και τα στελέχη της γιατί παρακολουθούν απαθείς τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αντί να παρέμβουν άμεσα για την αναστολή αυτής της ανήθικης πρακτικής από την πλευρά της βιομηχανίας; 


Η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς καθώς και όλες οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε η βιομηχανία να σταματήσει αμέσως την επίδειξη ισχύος απέναντι στους αγρότες και να προστατευτεί η αγροτική οικογένεια, η οποία φέτος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης


Πηγή : inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.