Ημαθία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων αλλοδαπών

 


Συνελήφθησαν 5 άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνεργού τους

 

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιούταν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί άνδρες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα τους τελευταίους μήνες, αποτελούσαν μέλη κυκλώματος που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής.


Συγκεκριμένα, παραλάμβαναν με οχήματα αλλοδαπούς από τη μεθόριο του Κιλκίς, τους μετέφεραν προσωρινά σε οικίες που χρησιμοποιούσαν στην Ημαθία και στη συνέχεια τους επιβίβαζαν σε λεωφορεία ή τρένα με προορισμό την Αττική. Κατά την μεταφορά των αλλοδαπών χρησιμοποιούσαν και όχημα ως προπομπό, για να αποφεύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.


Όπως διαπιστώθηκε, το απόγευμα της 31ης Ιουλίου 2022, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, μέλη του κυκλώματος, διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα, σε 4 αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκαν σε περιοχές της Ημαθίας, να επιβαίνουν σε δύο οχήματα μεταφέροντας τους αλλοδαπούς και συνελήφθησαν. 


Στη συνέχεια συνελήφθησαν ακόμη ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός που απασχολούσε σε εργασίες μη νόμιμους αλλοδαπούς και επέτρεπε να μένουν προσωρινά σε καλύβα ιδιοκτησίας του. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ημεδαπός συνεργός τους.Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 2 οικίες και την καλύβα που χρησιμοποιούσαν σε περιοχές της Ημαθίας, όπου εντοπίσθηκαν επιπλέον 7 αλλοδαποί που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και ανέμεναν την περαιτέρω προώθησή τους.


Επίσης βρέθηκαν στην κατοχή τους και στις παραπάνω οικίες και κατασχέθηκαν:

  • 6 διαβατήρια αλλοδαπών, 
  • 11 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim), 
  • 6 κινητά τηλέφωνα και
  • χρηματικό ποσό των 570 Ευρώ

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα παραπάνω δύο οχήματα, ως μέσα μεταφοράς των αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Βέροιας.

Πηγή : inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.