Βέροια: Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την θερινή πανήγυρη του πολιούχου της πόλης Αγ. Αντωνίου του Νέου

 


Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 οι λατρευτικές εκδηλώσεις της θερινής πανηγύρεως του Οσίου Αντωνίου του Νέου, Πολιούχου της Βεροίας.


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.


Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου π. Θεοδοσίου Ερμίδη, αδελφού της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλλίπετρας Βεροίας. 


Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός με την ευκαιρία της προόδου του Τιμίου Σταυρού, ενώ το απόγευμα της Κυριακής (31/7/2022) ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας μετέφερε, όπως κάθε χρόνο, τον Τίμιο Σταυρό που δώρησε ο Αυτοκράτορας της Τραπεζούντας Μανουήλ Γ´ ο Μεγαλοκομνηνός στην παλαίφατη Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου και περιέχει μεγάλο τμήμα Τιμίου Ξύλου.


Μεταξύ των παρόντων στην Πανηγυρική Θ. Λειτουργία ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η αντιδήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά κ.α.

















Πηγή : inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.