Διήμερο για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την Τοπική Ομάδα Βέροιας της Διεθνούς Αμνηστίας "Ζωές σε αναμονή; Αλλάζουμε τον κόσμο μαζί!"

Η Τοπική Ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Βέροια, πραγματοποιεί διήμερο για τα ανθρώπινα δικαιώματα!


Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 ώρα: 20:30, τόπος διεξαγωγής: Εβραϊκή συναγωγή, θεατράκι Μπαρμπούτας.


Την πρώτη ημέρα, Κυριακή 10 Ιουλίου, θα παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ «Πίσω στη ζωή» της Αλεξίας Τσούνη (διάρκεια 30’), που πραγματεύεται την αληθινή ιστορία μιας 32χρονης προσφύγισσας, η οποία κατάφερε να δραπετεύσει από το σύζυγό της και να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Ο πόνος δίνει τη θέση του στη δύναμη, και ο φόβος στην ελπίδα.


Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκδήλωση-συζήτηση «Δύσβατοι δρόμοι». Συζητάμε διαθεματικά, για τις ζωές των προσφυγισσών/ων και των αιτουσών/ούντων άσυλο υπό το πρίσμα των παραβιάσεων δικαιωμάτων και της ευαλωτότητας, καθώς και των κοινών αγώνων που πρέπει να γίνουν για να φέρουν την ισότητα, τον σεβασμό και την αλλαγή.


Ομιλήτριες/ής:

Σίσσυ Γεωργοπούλου, δικηγόρος και συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας Βέροιας

Θανάσης Δάλλας, Ψυχολόγος

Λία Χρυσάνη, Κοινωνική Λειτουργός

Συντονίζει η Γιώτα Σπυρίδου, μέλος της τοπικής ομάδας.​


Τη δεύτερη μέρα, Δευτέρα 11 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τίτλο «Τώρα που πας στην ξενιτιά» με το τοπικό μουσικό σχήμα «Ηδύμελον».


Όλες/οι μαζί, θα βρεθούμε σε ένα μουσικό ταξίδι με σημείο αναφοράς την ξενιτιά σε όλο τον κόσμο, όπου η μουσική ενώνει και εκφράζει πως το συναίσθημα του πόνου, της νοσταλγίας και της προσαρμογής είναι παντού το ίδιο και όπως τα διαβατάρικα πουλιά ηπείρους και ωκεανούς διασχίζουν, έτσι και η μουσική μας ταξιδεύει και θυμίζει πως στην ξενιτιά όλοι αδέρφια γινόμαστε!

Το τοπικό μουσικό σχήμα «Ηδύμελον» απαρτίζουν:


Πέτρος Ρίστας, μαέστρος, ενορχήστρωση και κιθάρα

Νάντια Μοχάμετ, βιολί

Ζωή Μάντζου, φωνή

Χρήστος Μητσιάνης, μαντολίνο

Κυριάκος Γερασιμίδης, κανονάκι

Σίσσυ Γεωργοπούλου, φλάουτο

(φιλική συμμετοχή Φωτεινή Γεωργουδάκη, φωνή και Γιάννης Γεωργουδάκης, κιθάρα) 


(Δελτίο Τύπου)


Πηγή : inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.