Νέοι "τριγμοί" στον Δ. Βέροιας μετά την λεκτική επίθεση αντιδημάρχου σε μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ



 Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, ο Παύλος Παυλίδης έκανε λόγο για άσχημες συμπεριφορές απέναντι σε γυναίκες που μετέχουν σε Δ.Σ. δημοτικών επιχειρήσεων και πάνω σε αυτό απάντησε ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο οποίος έκανε λόγο για "λεκτική αντιπαράθεση" που έληξε την επόμενη ημέρα, κατόπιν "αμοιβαίων εξηγήσεων". 


Ποιοι όμως είναι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση; Πρόκειται για την συμβολαιογράφο της Βέροιας Κωνσταντία Παπαδοπούλου, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας (ως πολίτης) και, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Δ. Βέροιας Αλέξανδρος Τσαχουρίδης. 


Τι έγινε; Όπως μαθαίνουμε, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ στις 20 Ιουνίου 2022, η κα Παπαδοπούλου έκανε κάποια αναφορά σε εργαζόμενη της επιχείρησης και ο κ. Τσαχουρίδης, θεωρώντας πως ήταν πολλοστή φορά που γίνεται συζήτηση για το πρόσωπο της συγκεκριμένης εργαζόμενης, επιτέθηκε φραστικά στην κα Παπαδοπούλου, με εκφράσεις υβριστικές (ας μην επεκταθούμε παραπάνω). 


Μέχρι την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπήρξε κάποια δημόσια παρέμβαση από τους εμπλεκόμενους, αλλά μετά τις δηλώσεις του αντιδημάρχου περί "λεκτικής αντιπαράθεσης" και "αμοιβαίων εξηγήσεων που έληξαν το θέμα", η Κωνσταντία Παπαδοπούλου αφενός και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ Κυριάκος Θεοδωρίδης αφετέρου, πήραν δημόσια θέση. 


Σημειώνεται ότι η κα Παπαδοπούλου ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη στις εκλογές του 2019.


Στις δηλώσεις τους αναφέρουν:


Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου (αντιγραφή από δημόσια ανάρτηση στο προφίλ της στο facebook)


Μια οφειλόμενη τοποθέτηση .


Ύστερα και από την  αναφορά  του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Βέροιας  και μέλους του Δ.Σ της ΚΕΠΑ,  κ. Τσαχουρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας  της Τετάρτης 20/7/2022 και τις διάφορες δημοσιεύσεις που έλαβαν χώρα σε τοπικά sites  σχετικά με    το περιστατικό  που συνέβη στο Δ.Σ. της ΚΕΠΑ τη Δευτέρα 20/6/2022 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης  με παρόντες τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ρίζο, έξι (6) από τα υπόλοιπα δέκα (10) μέλη, τη Διευθύντρια και τη Γραμματέα του Δ.Σ.,  προς αποκατάσταση της αλήθειας  και κυρίως έχοντας υποχρέωση ενημέρωσης των δημοτών που με τίμησαν με τη ψήφο τους, που με γνωρίζουν και  μ' εμπιστεύθηκαν, στην οικογένεια μου,  στους φίλους μου και πρωτίστως  στον   εαυτό μου  που έχει μάθει από παιδί να υπερασπίζεται το δίκαιο και την εντιμότητα, με πίστη στις Αρχές και Αξίες που μου ενέπνευσε η οικογένειά μου,  έχω να παραθέσω τα εξής :


Ουδέποτε υπήρξε έντονη «λογομαχία» (όπως αναφέρεται  στα πρακτικά της ΚΕΠΑ) με δεδομένο ότι η λογομαχία προϋποθέτει λεκτική αντιπαράθεση δύο ή περισσοτέρων.


Ουδέποτε  υπήρξε αντιπαράθεση με τον κ. Τσαχουρίδη,  όπως ανέφερε ο κ. Τσαχουρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με δεδομένο ότι η αντιπαράθεση, επίσης , προϋποθέτει συμμετοχή δύο ή περισσοτέρων.

Αντίθετα δέχτηκα  αναίτια έντονη λεκτική και σεξιστικού περιεχομένου φραστική επίθεση από τον κ. Τσαχουρίδη,  με φράσεις που ντρέπομαι να αναπαραγάγω,  συνοδευόμενη από χειρονομίες (δυνατό χτύπημα του χεριού  του στο τραπέζι).


Ανήμπορη να αντιδράσω στο θλιβερό γεγονός και μετά την απογοητευτική διαπίστωση ότι ο Πρόεδρος κ. Ρίζος απλώς προήδρευε, αφού δεν φρόντισε να τον  επαναφέρει στην τάξη  και να σταματήσει την εκτυλισσόμενη  εναντίον  μου επίθεση, απηυδισμένη αποχώρησα από τον χώρο συνεδρίασης του Δ.Σ., όπως άλλωστε έπραξε και έτερο μέλος  του Δ.Σ. ο κος Λυκοστράτης Βασίλης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς το πρόσωπό μου.


Συνεπώς,  δεν έλαβε χώρα οποιαδήποτε διαδικασία αμοιβαίων εξηγήσεων όπως  ανέφερε  ο κ. Τσαχουρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Άλλωστε εγώ για ποιον λόγο να δώσω εξηγήσεις;


Με θλίβει και με απογοητεύει το γεγονός ότι  όλη  αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά εκτυλίχθηκε στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας, ο οποίος από χώρος παραγωγής πολιτισμού εξελίχθηκε  σε αρένα με έναν μονομάχο, μία γυναίκα θύμα και πολλούς θεατές, εκ των οποίων αρκετές ήταν  γυναίκες.


Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω για το έμπρακτο  ενδιαφέρον και τη στήριξη   τους κυρίους  Μαρκούλη Αντώνη και Παυλίδη Παύλο , ως επικεφαλής  παρατάξεων του Δήμου  Βέροιας  καθώς επίσης τους κυρίους Λυκοστράτη Βασίλη και Θεοδωρίδη Κυριάκο που είναι δίπλα μου από την πρώτη στιγμή που έλαβε χώρα το περιστατικό. Επισης την κα Τζημα Συρμουλα , Αντιδημαρχο και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΠΑ  για την τηλεφωνική επικοινωνια , καθώς ήταν απουσα στο προαναφερθέν Δ.Σ. 


Στο δια ταύτα αναρωτιέμαι : αν αποδέκτης τέτοιας συμπεριφοράς ήταν οποιοσδήποτε  άλλος ή οικείο του πρόσωπο , πολλώ μάλλον  γυναίκα,  θα δεχόταν τη συγκάληψη ή την πλήρη απαξίωση από οπουδήποτε και αν προέρχεται ?


Με τιμή

 Παπαδοπούλου Κωνσταντία 

Συμβολαιογράφος Βέροιας


Κυριάκος Θεοδωρίδης (δελτίο Τύπου)




ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ Κ.Ε.Π.Α. 
Την 20η Ιουνίου στην διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Π.Α. έλαβε χώρα ένα γεγονός που οι αρχές και ηθικές αξίες που διδάχθηκα από την  οικογένειά μου και του ευρύτερο κοινωνικού μου χώρο δε θα μου επιτρέψουν να το ξεχάσω ποτέ. 
Το ζήτημα έχει τρεις διαστάσεις
Για την πρώτη του διάσταση τον λόγο έχει αποκλειστικά η κ .Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου και η ίδια θα αποφασίσει. Σε  ότι με αφορά σε κάθε περίπτωση θα πράξω το καθήκον μου.
Η δεύτερη διάσταση έχει να κάνει με το διοικητικό μέρος και την τήρηση των πρακτικών , αφού για το γεγονός υπήρξαν αντιδράσεις που δεν καταχωρήθηκαν, επί πλέον αγνοήθηκαν. 
Η υπόθεση όμως έχει και πολιτική διάσταση και αυτό οφείλουμε να το χειριστούμε δίχως να μπαίνουμε στον πειρασμό του λαϊκισμού 
Το κίνημα me too δεν δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε από το πουθενά, ούτε έλαβε πολιτική νομιμοποίηση στη χώρα μας τυχαία. 
Φαινόμενα που θίγουν την προσωπική υπόσταση οποιοδήποτε ανθρώπου έχουμε υποχρέωση να τα σταματούμε επί  τόπου.  
Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ είμαι στο πλευρό σου. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Δ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» 
Μέλος του Δ.Σ της Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου της Βέροιας
Υπεύθυνος θεματικής τοπικής αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. Επιτροπής  Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. 

Πηγή : inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.