Τόλκας: «Φέρνουμε το Χαλασμό της Νάουσας στη Βουλή - Ανάδειξη από τη Βουλή της επετείου των 200 χρόνων»

 


Ο Βουλευτής Ημαθίας και πρώην Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας επισκέφτηκε την περασμένη Τετάρτη 29/6/2022 τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα στο γραφείο του και του κατέθεσε την πρότασή του να διεξαχθεί στο χώρο της Βουλής των Ελλήνων εκδήλωση κι έκθεση με αφορμή τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Νάουσας. Με μεγάλη χαρά ο Πρόεδρος δέχθηκε να φιλοξενήσει μια τέτοια εκδήλωση, αναγνωρίζοντας την σημασία του Χαλασμού της Νάουσας στην ελληνική ιστορία. Ανέθεσε, λοιπόν, την διοργάνωση στη Βιβλιοθήκη της Βουλής. 


Ο Δήμαρχος είχε εξαρχής συμμεριστεί αυτήν την πρωτοβουλία και ο Δήμος Νάουσας θα αναλάβει να εξειδικεύσει όλα τα σχετικά ζητήματα και έτσι θα προετοιμασθεί η εκθεσιακή παρουσία της πόλης για το ερχόμενο φθινόπωρο στους κεντρικούς χώρους της Βουλής των Ελλήνων. 


Ο Άγγελος Τόλκας επεσήμανε τα εξής :

«Η συμπλήρωση των 200 ετών από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας έχει επετειακή αλλά και ουσιαστική σημασία. Για το λόγο αυτό θέλησα να συμβάλλω, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, σε αυτήν την σημαντική στιγμή για την γενέτειρά μου με την ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων σε κεντρικό επίπεδο και με την μέγιστη πολιτειακή αναγνώριση της θυσίας των Ναουσαίων. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα.


Είναι μια σημαντική στιγμή εξωστρέφειας, σεβασμού και αναγνώρισης της Ιστορίας του τόπου μας. Μία διοργάνωση με το κύρος της Βουλής και ένα μήνυμα της σημασίας που έχει ο τόπος μας στην ελληνική Ιστορία.»


Πηγή : inveria.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.