ΕΣΕΕ: Κατάργηση φόρου πολυτελείας σε Γουνοποιία και Αργυροχοΐα Κατάργηση φόρου πολυτελείας σε Γουνοποιία και Αργυροχοΐα: Ουσιαστικό βήμα για την επιβίωση δύο κλάδων με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία.


Η ΕΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να καταθέσει προς ψήφιση διάταξη που προβλέπει την κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας 10% στα γουνοποιητικά προϊόντα, στα αγαθά που αποτελούν τις πρώτες ύλες για την παραγωγή έτοιμων προϊόντων γούνας, καθώς και στα προϊόντα αργυροχοΐας. Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει ώστε αυτοί οι δύο σημαντικοί κλάδοι της οικονομίας να συνεχίσουν την προσπάθεια ανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς και της αναπτυξιακής τους προοπτικής οι οποίες, εν μέσω αλλεπάλληλων οικονομικών κρίσεων επί πολλά χρόνια, πλήττονταν κατάφωρα από τη διατήρηση αυτής της άδικης και παράλογης φορολόγησης, που υπήρξε απομεινάρι των μνημονιακών πολιτικών. 


Ειδικά για την ελληνική γουνοποιία, η κατάργησή του φόρου πολυτελείας συνιστά μόνο τον έναν από τους πολλούς κρίκους της «αλυσίδας» των μέτρων στήριξης - άλλα εκ των οποίων έχουν δρομολογηθεί και άλλα βρίσκονται στο στάδιο της διαβούλευσης  – που είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν ως αντίβαρα στις σφοδρές επιπτώσεις της ρωσοουκρανικής σύρραξης. Ευελπιστούμε πως με τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΣΕΕ – μέλος της οποίας είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας – και στα συναρμόδια υπουργεία, θα πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος. 


(Δελτίο Τύπου)Πηγή : inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.