Αυτή είναι η νέα απόφαση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού: Πού παραμένει η μάσκα Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που αφορούν τον κορονοϊό χωρίς ουσιαστικές αλλαγές σε μάσκες.


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νέα απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 και ώρα 06:00.


Σύμφωνα με το ΦΕΚ θα συνεχίσουμε με τα ίδια μέτρα μέχρι και τον Ιούλιο όπου αναμένεται νέα απόφαση και προβλέπονται τα εξής:


Υπενθυμίζεται οτι οι κλειστοί χώροι έχουν απελευθερωθεί πλήρως και πλέον δεν χρειάζονται πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης.


Παράλληλα ήδη από 1η Ιουνίου η μάσκα καταργήθηκε και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους δηλαδή λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και εστίαση με την εξαίρεση των αστικών ΜΜΜ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ), των χώρων παροχής υπηρεσιών Υγείας, δηλαδή νοσοκομεία και κλινικές και των δομών φροντίδας ηλικιωμένων.


Που παραμένει η μάσκα

Υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση μάσκας στα ταξί, στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων της γραμμής και στα φαρμακεία. Αντίθετα, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων και στα κρουαζιερόπλοια.


Στα κρουαζιερόπλοια, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, ωστόσο θα επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενουμένων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας, ή εάν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% όσων βρίσκονται στο πλοίο.


Παράλληλα, η χρήση μάσκας παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν.


Πηγή : inveria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.