Με την συμμετοχή του Γ.Γ. Παιδείας Αλέξανδρου Κόπτση πραγματοποιήθηκε το 5ο Δ.Σ. Εφήβων Βέροιας Δ.Τ. από το Δήμο Βέροιας: Την Πέμπτη, παραμονή της 25ης Μαρτίου στις 10:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε το 5ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας. Το συμβούλιο τίμησε με την παρουσία του και κήρυξε την έναρξη των εργασιών του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης.


Πρόκειται για εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας. Αποτελεί μια προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ενεργής ιδιότητας του πολίτη, ώστε οι μαθητές να καταστούν ικανοί να συμμετέχουν υπεύθυνα στις κοινωνίες που ζουν ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και προβάλλονταν ζωντανά στο youtube κανάλι του Δήμου Βέροιας. Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του Δήμου Βέροιας παρουσίασαν τις προτάσεις τους για θέματα τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος. Οι προτάσεις των παιδιών αφορούσαν περιβαλλοντικά προβλήματα, θέματα υποδομών, τον αθλητισμό, κοινωνικά προβλήματα, τον εθελοντισμό και ζητήματα πολιτικής κοινωνικοποίησης. Στα θέματα που έθεσαν οι έφηβοι δημοτικοί σύμβουλοι, μετά το πέρας των εισηγήσεων, απάντησαν και τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου Βέροιας, αναλύοντας τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και που επίκεινται να πραγματοποιηθούν, όπως επίσης συζήτησαν πάνω στις προτάσεις και τους προβληματισμούς που έθεσαν οι μαθητές. 


Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Βέροιας κ. Δημήτρης Πυρινός, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας φύλων κ. Τζήμα Συρμούλα που είχε και τη ευθύνη της διοργάνωσης για τον Δήμο Βέροιας, ο Διευθυντής Β/μιας εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος. 


Παρόντες ήταν και έδωσαν απαντήσεις οι αντιδήμαρχοι κ. Γεωργία Μπατσαρά, κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και ο πρόεδρος του Κ.Α.Π.Α κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, επίσης η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Λένα Δημητριάδου, οι διευθυντές των συμμετεχόντων σχολείων και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί. 


Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμέτοχή τους, τον δομημένο και εμπεριστατωμένο λόγο τους και τις προτάσεις τους, όπως επίσης και τους καθηγητές τους για την υποστήριξη του θεσμού.


Με ευθύνη του Δήμου τηρήθηκαν και θα εκδοθούν τα Πρακτικά  της Ολομέλειας της Συνεδρίασης του «5ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Δήμου Βέροιας», σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. 


Επίσης έπαινοι συμμετοχής ανά μαθητή θα σταλούν στα αντίστοιχα σχολεία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το 5ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας εδώ: 

https://www.youtube.com/channel/UCzMw_dKHDI9RbdOfhTxiO4w


Η  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ


Πηγή :inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.