Πάνε πίσω οι εγγραφές πρωτοετών λόγω απεργίας σε ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ και ΑΤΕΙΘ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα (10/9) με 48ωρη απεργία οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΑΤΕΙΘ, αντιδρώντας στις επαπειλούμενες διαθεσιμότητες στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.
«Το υπουργείο Παιδείας έχει εξαπολύσει διωγμό κατά των διοικητικών υπαλλήλων» τόνισαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των τριών Συλλόγων. 

Όπως ανέφεραν, το σύνολο των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας είναι 6.239 και όχι 10.200 όπως αρχικά είχε δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα με τους ίδιους το Υπουργείο Παιδείας θέλει να θέσει σε διαθεσιμότητα 1765 από τους 6.239 διοικητικούς υπαλλήλους, δηλαδή το 25% των εργαζομένων.

Οι Σύλλογοι προειδοποιούν με κλιμάκωση του αγώνα και ζητούν τη συμπαράσταση και στήριξη του κόσμου. «Κάνουμε έκκληση να μην λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, ειδικά σε περιόδους εγγραφών και εξετάσεων. Μαζί με φοιτητές και γονείς να εμποδίσουμε την αλλοίωση του χαρακτήρα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, στην υποβάθμιση τους. Να διαμορφώσουμε το μέτωπο των εργαζομένων που θα υπερασπίζει και θα προωθεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.