Τελικά υπάρχει θεραπεία για τον καρκίνο;

Γνωρίζουμε όλοι για τη μάστιγα του καρκίνου καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ζήσει ένα κρούσμα στο κοντινό ή στο πιο μακρινό οικογενειακό μας περιβάλλον, ή απλά έχουμε ενημερωθεί για αυτή την ανίατη ασθένεια για προσωπικούς λόγους. Είναι όμως όντως ανίατη; Συχνά ακούμε τον κόσμο να απορεί για το πώς γίνεται παρ' όλη την εξέλιξη της επιστήμης να μην είναι δυνατή η ίαση μιας τόσο καταστροφικής ασθένειας. Άλλοι, δε, θεωρούν πως το φάρμακο για τον καρκίνο έχει ήδη βρεθεί αλλά  δεν δίνεται στον κόσμο λόγω οικονομικών συμφερόντων.

Προσωπικά είμαι της ίδιας άποψης, θεωρώντας πως είναι πολύ πιο εύκολο η υγεία να θυσιαστεί στο βωμό του χρήματος παρά το αντίθετο. Κατά καιρούς έχουμε δει πλήθος δημοσιευμάτων που αναφέρουν «θεραπείες» του καρκίνου πολύ φθηνότερες από την φαρμακευτική αγωγή που χρησιμοποιείται σήμερα. Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές:

« Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ, Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα κουκούτσια από τα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Δοκιμάζοντάς την σε ποντικούς ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε.»
Ο Dr. Coldwell μιλάει για θεραπεία του καρκίνου (σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί και στο YouTube) σε 2 με 16 εβδομάδες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του όταν εξαλειφθούν οι δόσεις τοξαιμίας  και το σώμα γίνει αλκαλικό και πλούσιο σε οξυγόνο ο καρκίνος έχει ήδη σταματήσει. Αυτό γίνεται μέσω της «πράσινης» διατροφής που περιέχει χλωροφύλλη (η οποία δίνει οξυγόνο στον οργανισμό). Κάνοντας το σώμα αλκαλικό, με καλό ασβέστιο, καλή διατροφή, καλά συμπληρώματα και μέταλλα βάζουμε το σώμα σε ένα θεραπευτικό επίπεδο pH. Σύμφωνα με τον Dr. Coldwell το 7,36 είναι ένα ιδανικό pH για το σώμα, ωστόσο στη φάση της θεραπείας το σώμα θα πρέπει να υπεραλκαλοποιείται λίγο φτάνοντας το pH στο 7,5.
Επιπλέον αναφέρει πως γιατροί στην Ευρώπη χορηγούν ενδοφλέβιες ενέσεις βιταμίνης C στους ασθενείς τους σε δόση 100cc, τρεις φορές την εβδομάδα. Με την πρακτική αυτή έχει παρατηρηθεί σε πολλούς ασθενείς εξαφάνιση του όγκου ακόμα και μέσα σε δύο μέρες. Μιλάει ακόμα και για την υπέρταση και τη χοληστερόλη κάνοντας ανατρεπτικές αποκαλύψεις και αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε στα θέματα της υγείας. 
Ακόμη, μια από τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις πάνω στη θεραπεία του καρκίνου αναφέρεται σε ένα «θαυματουργό» φυτό γνωστό ως η «βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημίου του Τεκτονικού Κέντρου για τον Καρκίνο στη Μινεσότα, η ένωση που βρίσκεται στα φυτά αυτά  οδήγησε στο να μην ανιχνεύεται κανένα σημάδι όγκου μετά από μια περίοδο 40 ημερών – ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ακόμη και οι επιστήμονες που εργάζονται για το έργο είχαν μείνει άφωνοι από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ένωσης. Περιέχει κάτι που είναι γνωστό ως τριπτολίδη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, που πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες.

Υπάρχει μια πληθώρα τέτοιων δημοσιευμάτων τα οποία θα συνεχίσω να συγκεντρώνω δημοσιεύοντας τα και στο επόμενο άρθρο μου. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα των παραπάνω πρακτικών μιας και δεν υιοθετούνται από τα συστήματα υγείας. Το σίγουρο είναι όμως πως υπάρχει μια τεράστια οικονομία βασισμένη πάνω στις φαρμακευτικές εταιρίες, το συμφέρον των οποίων είναι να συνεχιστεί ες αεί η θεραπεία του καρκίνου μέσω της χημειοθεραπείας.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από όλο αυτό είναι προσωπικά και δεν μπορούμε, αλλά και δεν πρέπει να επιβάλλουμε απόψεις. Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι πως η ενημέρωση, ιδιαίτερα πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα, είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας.

Γράφει η Δήμητρα Τσιλιμίγκρα, 
απόφοιτη Νοσηλευτικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
για το InVeria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.