Ζητούσαν 30.000 ευρώ για να μην στείλουν ροζ φωτογραφίες στην οικογένειά του

Ζητούσαν 30.000 ευρώ για να μην στείλουν ροζ φωτογραφίες στην οικογένειά του...

Τον εκβίαζαν ότι θα στείλουν φωτογραφίες με προσωπικές του στιγμές στην οικογένειά του, αν δεν τους έδινε 30.000 ευρώ.

Ο λόγος για έναν 59χρονο από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο έχασε τον ύπνο του, όταν και ξεκίνησε ο εκβιασμός, καθώς οι εκβιαστές τον απειλούσαν πως θα έστελναν φωτογραφίες με προσωπικές του στιγμές, τις οποίες τις είχαν κλέψει σε διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του θύματος, τον Οκτώβριο του 2011...

Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκε ως δράστης του εκβιασμού ένας 53χρονος, ο οποίος μάλιστα ήταν οικείος του θύματος.
Ο 53χρονος εκβιαστής συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας την Πέμπτη (26-09-2013) στα Ιωάννινα, ενώ όπως προέκυψε, ο δράστης είχε ως συνεργό του έναν 44χρονο, ο οποίος αναζητείται.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, στην κατοχή και την οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία πιστόλια τύπου REPLICA,
Δέκα φυσίγγια,
Πέντε αστυνομικοί ράβδοι,
Μία ξιφολόγχη,
Τέσσερα μαχαίρια,
Δεκαπέντε κινητά τηλέφωνα και
Δύο γάντζοι αναρρίχησης.

Σε βάρος του 53χρονου και του 44χρονου σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία», «κλοπής» και παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του 44χρονου, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση τυχόν εμπλοκής έτερου ατόμου στην υπόθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.