Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Βέροιας...από προσκόπους!

Για τρεις ολόκληρες μέρες πλημμύρισε η πόλη της Βέροιας (από το Σάββατο 27/4 έως την Δευτέρα 29/4), από περίπου 600 ανιχνευτές-πρόσκοπους (παιδιά λυκείου) από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της 29ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης.

ΠΑΠΕΓια την ιστορία...πρόκειται για μια πανελλήνια δράση πολιτιστικού περιεχομένου για ανιχνευτές, μέσω της οποίας, Κοινότητες Ανιχνευτών απ’ όλη την Ελλάδα μπορούν να συναντηθούν και να παρουσιάσουν τις έρευνές τους , όπως επίσης οι ανιχνευτές έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να κάνουν νέους φίλους, και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Παράλληλα, οι ανιχνευτές μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορους διαγωνισμούς πολιτιστικού περιεχομένου.

Έτσι, οι πρόσκοποι (ανιχνευτές) βρέθηκαν στην πόλη της Βέροιας από το πρωί του Σαββάτου 27/4, όπου ετοίμασαν έρευνες για θέματα που τους απασχολούσαν και τις οποίες παρουσίασαν με ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο σε τέσσερις χώρους που τους παραχώρησε ο Δήμος Βέροιας, στο Μεντρεσέ τζαμί, στο Επιμελητήριο, στο Αμφιθέτρο του Φιλιππείου Γυμνασίου και στην Αντωνειάδιο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Επίσης, ανάμεσα στις δράσεις τους, υπήρξε και η δημιουργία ενός φόρουμ, το οποίο υλοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο το μεσημέρι, παρουσία αντιπροσώπου του Δήμου, όπου οι ανιχνευτές ετοίμασαν βίντεο και ταινίες, τις οποίες και παρουσίασαν. Το βράδυ του Σαββάτου στον Χώρο Τεχνών έγινε η έναρξη όπου χόρεψε ο Σύλλογος Μικρασιατών Βέροιας και στη συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν χορευτικά που είχαν ετοιμάσει τα ίδια.

Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Δημαρχείο (στον προαύλειο χώρο) πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφιών των προσκόπων καθώς και ποιημάτων και σκίτσων τους, τα οποία το κοινό μπορούσε να ψηφίσει, με ένα ιδαίτερο τρόπο....κολλώντας μικρά like κάτω από την αντίστοιχη φωτογραφία ή ποιήμα ή σκίτσο. Τα παιδιά ψήφισαν αυτά που τους άρεσαν το μεσημέρι της Κυριακής 28/4.

Το βραδύ της Κυριακής στο γήπεδο μπάσκετ της Εληάς έλαβε χώρα συναυλία στην οποία πήραν μέρος κατα κύριο λόγο συγκροτήματα των προσκόπων  ωστόσο το τέλος υπέγραψε ο τραγουδιστής Ζακ Στεφάνου, ο οποίος παραβρέθηκε και τραγούδησε μαζί τους. Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσε ο τραγουδιστής...περιελαμβανόταν ένα το οποίο "γράφτηκε" για αυτό το σκοπό, την 29η ΠΑΠΕ.

Την Δευτέρα 29/4 το πρωί οι πρόσκοποι ανίχνευσαν όλη την πόλη, στα πλαίσια ενός ακόμη παιχνιδιού. Η τελετή λήξης της 29ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης έγινε στο Φιλίππειο γυμναστήριο, τα παιδιά έμειναν ευχαριστημένα, έφυγαν ενθουσιαμένα και με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις. Συγκεκριμένα, δήλωσαν ότι "τους άρεσε πολύ η πόλη της Βέροιας και ότι δεν περίμεναν ότι έχει τόσα πολλά πράγματα να δεις".

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον επόμενο χρόνο...για κάπου αλλού...με νέο αέρα και μεγάλες εκπλήξεις!

(Η φωτογραφία είναι από το γκρουπ της 29ης ΠΑΠΕ στο κοινωνικό μέσo δικτύωσης  facebook.com )

της Λένας Μαρκογιαννάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.